Min Dag På Akuten

Börjar två veckor tidigare med en avokado som går All in, på golvet i närbutiken.
På morronen kl 8.39 tas kontakt med callcenter i tredje världen.
Får strax en personlig inbjudan till vårdcentralen och vi stapplar ner till Ringen, min klumpfot och jag.
Vårdcentralen har då bytt namn men patienterna i väntrummet är de samma.
Vi utbyter små hälsningar och virus.
Bläddrar i Vagabond och vilar en vacker stund i Albanien.
Jag väcks av en läkare som vill se min version av ”silly walk”. Hon vill åt min kropp. Klämmer uppskattande lite här men inte mycket där...
Hon vill konferera med en kollega och skickar mig tillbaka till Albanien.
När hon googlat klart får jag lugnande besked. Och en extraspecialremiss till Akuten utan att passera frukost. Måste bara ge dom lite blod först.
Finslipar min gångstil och anländer stolt till SÖS-akuten kl 11.08. Får ett blått festivalarmband och en plats i väntrummet. Tjuvläser remissen och noterar två ”ruptures” och ett Parsons Test. Gör min silly walk för en krigsläkare som gör en okulärbesiktning. Får till en 5:a på en skala. 
Tänker att en 10:a hade gett mig en vidarefärd med fötterna först. Men en 5:a kan själv, upptäcka det imponerade SÖS-komplexet på egna ben.
Klumpfoten anländer punkt C kl 11.37, får uppge smärta på en skala och står fast vid min femma.
Minglar nån timme i korridoren i väntan på en fri stol i väntrummet.
Här är lektyren från en tid då Hoxxa ännu var kung av Albanien.
Noterar 16 tomma undersökningsrum och ett väntrum fullt med folk som boat in sig. Här finns svennar med kryckor, familjer med matsäck och fotoramar samt en ensam idrottstjej som är halvvägs genom Sagan om Ringen. 
Själv läser jag allt om hundar i gratsisappen Perfect Dog. En Affenpincher verkar lugn och fin. Sen händer inte mycket förrän jag bestämt mig för en Standard Schnauzer.
Då går en man i grönt upp i korridoren och kastar in en blick i förbigående. 
Plötsligt väcks hopp i väntrummet.
Sen kancellerar en hantverkare ditt kök. En annan flyttar sin semester. En familj ringer hemlandet på en linje som är så dålig att det hörs att bröllopet är inställt ända till långtbortistan.
Lättar blåsan och kollar läget med receptionen. Hipstern i luckan kan inte säga säkert, men om jag kommer tillbaka inom två-tre timmar kan jag nog behålla min plats i kön.
Tar ut kvalitetstid i tidningshyllan på Pressbyrån tills personalen tar fram en pall. Fattar vinken och pallrar mig över till före detta apoteket för att memorera det finstilta på förpackningarna på värkhyllan.
Full av nya intryck återvänder jag till vännerna i väntrummet. Ingen saknas. Check.
Överväger en Bowling.app men börjar knappa in denna historia i Anteckningar. Tills en sjukgymnast hämtar mig till nästa silly walk. 
Ett proffs. Får veta mer vad jag inte lider av, och plats i ett av de hemliga rummen. Får puls av sopsäcken som döljer en blodig historia. Luktar på tvålen. Vaskar en halvflaska desinfektionsmedel. Hör det vankas tårta i förrådet och en stund före tre är det flipp-flopps i korridoren. 
Just när jag hittat personalspriten (4+) kommer specialistläkaren in, nytårtad och med en drottninglik brytning. Vi talar Monty Python och jag vinner en 7:a på skalan.
Ingen fara, men ska bara konferera med el Chefe
Provar plasthandskar tills rummet fylls av fyra staffettläkare och en alfahanne som kunde vara Thorsten Flincks storebror. Nu är jag ett studiepaket. Ingen låtsas om ägaren av klumpfoten. Hannen klämmer i för kung och fosterland och gälla ljudeffekter som alla garvar åt. Som om jag inte begrep latin. Reduceras till ett skolexempel på ”rupture/brott?”, ”severe/allvarlig?” och ”infantile/omogen?”.
Ska fotfan få en tur i magnetröntgen spörs. De googlar en stund i enrum.
Så närmar sig klockan 16.25 och jag blir plötsligt friskförklarad.
I can walk!
Bara jag går ner 50 kilo, slutar röka, dricka och gå i annat än höga spanska skor. YE!
Lättad och lika klok som i morse pinnar jag hemåt till en sen frukost på Burger King.
Utskrift PDF
Tack, alla snälla fina jag mött i vårdsvängen! 
Jag inser ju att ni måste behålla mig för att jag ville hem så snabbt.
Uppskattar min patienttid till ca 30 minuter, 7 läkarhalvtimmar, byråkrati ca 90 minuter och 90% arbetsför patient i 100% limbo ca 8 timmar. 
Jag fick allt för 200 kr och fick ändå behålla foten. Skapade kanske 10-20 arbetstillfällen på vägen. Som landstinget kan skicka vidare som typ 29800 kr på dig som inte ens var där.
Men maila mig ditt kontonummer, så skickar jag pengarna tillbaka och lägger en avokado på toppen.